Pelgrimage 2016 naar Rome

PelgrimageRome1a

Sinds het jaar 2000 organiseert de Stichting Pelgrimage telkens in de even jaren een Pelgrimage naar een bekende of minder bekende bedevaartplaats in Europa.

De eerstvolgende Gildereis wordt georganiseerd in 2016 en is een 12-daagse busreis met als einddoel Rome. Tijdens de busreis die op woensdag 21 september vertrekt zullen ook steden als München, Bologna, Siena, Milaan en de Mariabedevaartplaats Einsiedeln worden bezocht.

Op zaterdag 17 september is de reisfolder uitgekomen en tijden de Hoofdliedendag (de jaarlijkse bijeenkomst van de gilden in Den Bosch) gepresenteerd en verspreid onder de aanwezigen. Veel enthousiaste reacties ontving het bestuur van de Stichting Pelgrimage. In de komende week zullen de deelnemers aan de gildereizen 2014 en 2012 de folder en het inschrijfformulier toegestuurd krijgen en zal de verdere presentatie en verspreiding worden voortgezet met o.a. publicaties in de Gildetrom en het Limburgse Schutterstijdschrift.

De folder van de Romereis 2016

 

 

Voor de inschrijving kunt u gebruik maken van een van onderstaande inschrijfformulieren:

in Word: INSCHRIJFFORMULIER2016

in PDF INSCHRIJFFORMULIER2016a

Inschrijven voor deze unieke Romereis 2016 is mogelijk tot 1 mei 2016. Daarna alleen op aanvraag op basis van beschikbaarheid.

INFORMATIEAVONDEN BEGIN 2016

Op de hieronder aangegeven data in 2016 wordt er een presentatieavond georganiseerd door Stichting Pelgrimage en Pelikaan Reizen op de locaties:

Datum:                       Plaats:                                    Locatie:

25 januari                     Aarle-Rixtel                   Conferentiecentrum de Couwenbergh, Dorpsstraat 1

26 januari                     Oirschot                        Vrijthof, Molenstraat 6

27 januari                     Drunen                         Clubgebouw Gilde, Steegerf 8

28 januari                     Rijsbergen                    Gildekamer, Bavostraat 58c

2 februari                     Soest                             Gildehuis, Steenhoffstraat 46

3 februari                     Dinther                         Gildehuis, Raadhuisplein 21

Alle informatieavonden beginnen om 20.00 uur. Tijdens deze informatieavonden krijgt u nuttige informatie over deze reis. U bent van harte welkom op één van bovenstaande informatieavonden! De koffie en thee staan klaar.

EINDDOEL ROME tijdens het Heilig Jaar

Sint Pieter

Sint Pieter

Rome was een van de favoriete bestemmingen uit de enquete die had plaats gevonden aan het eind van de pelgrimage in 2014. De keuze werd definitief gemaakt toen Paus Franciscus in maart 2014 een Buitengewoon Heilig Jaar van Barmhartigheid afkondigde die ingaat op 8 december 2015 (50 jaar na afsluiting van het 2e Vaticaans Concilie) en het feest van Christus Koning in 2016.

 

 

 

 

 

 Al eerder werden Gildereizen naar Rome georganiseerd, t.w. in 1975 (Heilig Jaar), 1990 (bijdrage van de gilden aan de afsluiting van het Willibrordjaar) en in 2000 (met een opluistering van de Nederlandse Dag in het kader van het Heilig Jaar).

De vaandelgroet aan Paus Joannes Paulus 2

De vaandelgroet aan Paus Joannes Paulus 2

In de St. Pieter

In de St. Pieter